П`ятниця, 19.04.2024, 04:34Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Архів записів
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Бібліотеки ЦБС
Для користувача
Головна » 2020 » Квітень » 28 » БІБЛІОТЕЧНИЙ КАРАНТИН - ЧИМ ЗАЙНЯТИСЯ
10:58
БІБЛІОТЕЧНИЙ КАРАНТИН - ЧИМ ЗАЙНЯТИСЯ

Пропонуємо  перелік  онлайн-проєктів і ресурсів,  що допоможуть  нашим користувачам відволіктись від  думок про їжу  та екрана телевізора :

Онлайнпроєкт «Літкур’єр: читання уголос» від BookForum допоможе усім почуватися причетними і бути присутніми  – без порушення правил карантину! –  у реальному часі у режимі трансляцій на найсправжніших масових заходах – літературних читаннях з найвідомішими українськими авторами та авторками.  

 

Де:Онлайн-трансляції на сторінці Форум Видавців

Коли: щодва дні о 20:30.

Джерело: сайт Форум видавців  

http://www.levko.info  – дитячий сайт, що пропонує багатий вибір дитячих ігор, лічилок, загадок, віршів, казок, аудіо та відео матеріалів, а також тут можна знайти поради до різноманітних саморобок, розмальовки, найпростіші кулінарні рецепти для малечі, матеріали про дитячі свята.

На ресурсі http://derevo-kazok.org/ зібрано безліч казок українських та зарубіжних авторів. Твори можна слухати он-лайн, читати та навіть дивитись відео.

На сайті Creative Park  можна знайти настільні ігри, головоломки і навіть невеликий домашній театр. Крім того, дітей можна зацікавити не лише створенням ігор з паперу – за допомогою готових шаблонів вони можуть навіть навчатися й розвиватися.

Радимо звернути увагу на “Галактичний путівник по Коронавірусу для сміливих і цікавських дітей”.  Його створили чотири дитячі музеї (Мілан, Рим, Генуя і Верона) разом із Асоціацією дитячих музеїв “Hands-on!”. Є український переклад.

«Культурний карантин»: театри, музеї, концерти…

 Відеолекторій WiseCow  створений, щоб люди по всій Україні могли навчатися безкоштовно. На сайті 9 розділів: література, кіно, мистецтво, музика, журналістика, театр, історія, мода та соціум. Також розділ “Міста” – карта соціальних ініціатив України та афіша подій.  Особливо відеолекторій знадобиться жителям маленьких міст і сіл, куди не так часто привозять крутих спікерів з масштабними лекціями.

Записи Віденської державної опери (Wiener Staatsoper) прийняла рішення відкрити свої архіви. На сайті можна дивитися записи опери та балету.

National Gallery of Art, Вашингтон :

 https://artsandculture.google.com/partner/national-gallery-of-art-washington-dcЗараз у галереї представлені дві виставки, які можна подивитися онлайн: одна про історію американської моди в період з ХІХ–ХХ століть та колекція робіт нідерландського художника Яна Вермера.

У віртуальній версії     Musée d’Orsay  

 (Париж)  зібрані роботи Поля Гогена, Поля Сезанна, Клода Моне та багатьох інших.

У Музеї Ван Гога  (Амстердам)  зібрано найбільшу колекцію картин, листувань, малюнків художника.

Переглядів: 340 | Додав: Iryna_Reshetar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Пошук
Наші ресурси
Територія фахівця
Презентуємо ЦБС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0