П`ятниця, 26.04.2024, 02:05Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Архів записів
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Бібліотеки ЦБС
Для користувача
Головна » 2016 » Травень » 20 » ПУНКТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ - В ДІЇ
13:46
ПУНКТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ - В ДІЇ

         19 травня 2016 року в Центральній міській бібліотеці ім.Маркіяна Шашкевича відбулось відкриття Пункту Європейської інформації (ПЄІ) «Відкриваємо Європу» /в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в Пунктах європейської інформації в бібліотеках", реалізованого Українською бібліотечною асоціацією за  фінансової підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+  (Жан Моне)».

Цьому передувала велика рекламна кампанія: на Стрийському радіомовленні "Голос Стрия", в часописі "Гомін волі", ТРК ЛАН, соцмережах та у вітринах бібліотеки, які виходять на центральну вулицю міста. Святкуванню Дня Європи та відкриття ПЄІ допомогла інформаційна підтримка промо-матеріалами від УБА.

Позитиву сприяло все: Свято Вишиванкичудова погода, хороший настрій - це поєднання створило піднесену атмосферу.

Серед гостей: заступник міського голови Роман Волинець, начальник відділу культури Стрийського міськвиконкому Богдан Бойко, завідувач  науково-методичним відділом Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Олена Шматько, голова осередку "Родина Блаженного Кольпінга" в Стрию Леся Бугера.

   Наш шлях у майбутнє - це шлях, яким йде  об'єднана Європа. Тому, як ніколи, важливим є донесення до пересічного громадянина, мешканця нашого міста інформації про європейські цінності та стандарти життя, саме для цього і створено в міській центральній бібліотеці ПЄІ - наголосила в своєму виступі директор Стрийської МЦБС Людмила Яремко. 

Місто Стрий - європейське місто на перехресті міжнародних шляхів. Місто, яке має соціально-економічні та культурні зв'язки з містами - побратимами з ЄС  - сказав заступник міського голови Р. Волинець. 

       Завідувач науково-методичним відділом ЛОУНБ О.Шматько в своєму виступі сказала наступне: "Ні одна країна не сплатила таку дорогу ціну за можливість відчути себе вільною у «Європейському домі», як Україна, яка ціною життя Небесної сотні та учасників АТО продовжує виборювати право бути членом родини європейської спільноти. Інколи можна почути думку, що європейцам байдуже до наших проблем, але насправді, це хибне твердження. Відкриття Пункту європейської інформації «Відкриваємо Європу» є настільки важливим, адже його діяльність допоможе зламати певні стереотипи; надасть нові можливості випускникам освітніх закладів для здобуття європейського рівня освіти; сприятиме конструктивному діалогу та пошуку партнерів для підприємств міста; забезпечить отримання інформації щодо працевлаштування, традицій, культурного обміну тощо".

Стрий - місто, яке має велику польську громаду. Польща - найближча західна сусідка. Це країна з багатою культурою та літературою. Ми дуже схожі, наголосила в своєму виступі голова Стрийської філії "Родина Блаженного Кольпінга".

Офіційна частина проходила в приміщенні бібліотеки. А потім під музику гімну Євросоюзу, всі вийшли на вулицю, де взяли участь у флеш-мобі "RE- ФОРМУЮСЬ європейцем". 

Кричалки флешмобу: 

1.    УКРАЇНА   – ЦЕ  ЄВРОПА !

2.    МОЛОДЬ  НАЦІЇ  – ЗА  ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ !

3.    НАШ  ДІМ  – ЄВРОПА !

4.    ЄДНІСТЬ –    У   РОЗМАЇТТІ ! 

Кульмінацією відкриття ПЄІ став Європейський мистецький вернісаж, який підготували учні ЗОСШ міста - користувачі міських публічних бібліотек. 

Учасники заходу та мешканці перетворили центр міста на пішохідну зону, робили селфі на фоні інформаційної вітрини бібліотеки, яку прикрашали керамічні тарелі із символікою європейських країн, насолоджувалися поезією Т. Шевченка, І. Франка, Л. Костенко та піснями, які звучали польською, англійською, французькою, італійською, німецькою, українською мовами.

 

Альбом з фотографіями можна переглянути   тут   і тут

 

Переглядів: 641 | Додав: Iryna_Reshetar | Теги: відкриваємо Європу, ЦБ ім.Шашкевича, пункт європейської інформації | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Пошук
Наші ресурси
Територія фахівця
Презентуємо ЦБС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0