П`ятниця, 29.03.2024, 15:46Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Архів записів
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Бібліотеки ЦБС
Для користувача
Головна » 2013 » Липень » 11 » ГРОМАДСЬКІ ІНФОРМАЦІЙНІ ЦЕНТРИ
16:15
ГРОМАДСЬКІ ІНФОРМАЦІЙНІ ЦЕНТРИ

      Проект «Громадські інформаційні центри у Львівський області» - це проект, який розпочався в березні 2013 року і триватиме до грудня 2013 року.

     У рамках проекту з 03 по 05 липня відбувся візит до Польщі для ознайомлення з кращими практиками просування електронних послуг. Трьохденний навчальний візит для представників громадських організацій, державної влади, бібліотечних працівників, місцевого самоврядування Львівщини був насиченим і цікавим.   Стрийський район  представляла Оксана Берездецька (Стрийська Центральна міська бібліотека). Учасники проекту відвідали установи та організації з надання послуг громадянам в місті Любліні, зокрема : офіс Люблінського осередку самопомочі, мерію міста Люблін, Бюро обслуговування мешканців та центр суспільної активності. 04 липня українська делегація ознайомилася з досвідом надання адміністративних послуг  Краснікської, Пулавської , Ужедовської міських рад. Також на досвіді міської адміністрації міста Ленчна,  ми дізналися, як впроваджується в життя програма « Прозора Польща» ( мета, наслідки), як реалізують 6 принципів доброго управління, завдяки яким підвищується прозорість роботи працівників місцевого самоврядування Польщі.

    Міста Польщі  щиро ділилися своїм досвідом  е - урядування презентуючи нам інформаційні картки єдиного зразка, електронні скриньки звернень, пункти обслуговування мешканців. У  Любліні  також є окремий відділ міськради, який опікується громадськими організаціями неповносправних, людей похилого віку. Центр оснащений спеціальною технікою, які вкрай необхідні для задоволення потреб цієї категорії громадян.

    Досвід Польщі є дуже важливий для нас. Ми побачили наскільки уряд  є відкритий для людей, а це сприяє активному впровадженню е –урядування і інформування населення.

      В останній день візиту відбулися польсько – українські дебати , на яких обговорювалися враження від перебування в Польщі, реалізація і впровадження досвіду Польщі в Україні, обмін думками щодо е – послуг.

     Цей візит став для нас першою сходинкою до започаткування громадських інформаційних центрів зокрема в бібліотеці. Головним елементом стратегії буде зміцнення та підтримка партнерських стосунків із громадськими, добровільними та приватними організаціями. Публічні бібліотеки знаходяться в центрі системи забезпечення інформаційними послугами на місцевому рівні.  Тому бібліотеки повинні стати  тими мостами  між урядом і громадськістю, що сприятиме спрощенню доступу до інформації та отримання адміністративних послуг, що допоможе реалізувати  план дій у рамках Партнерства « Відкритий уряд», бо рівень відкритості є провідним критерієм демократичності державної влади.

 

Пункт обслуговування мешканців у місті Люблін


Пункти обслуговування неповносправних у Любліні


Краснінська міська рада



Переглядів: 737 | Додав: Сяньчик | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Пошук
Наші ресурси
Територія фахівця
Презентуємо ЦБС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0