П`ятниця, 29.03.2024, 08:03Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Архів записів
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Бібліотеки ЦБС
Для користувача
Головна » 2020 » Травень » 28 » КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ НЕ ЗУПИНЯЮТЬ ПРОЦЕС САМООСВІТИ
17:39
КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ НЕ ЗУПИНЯЮТЬ ПРОЦЕС САМООСВІТИ

  Оголошення карантину для працівників Стрийської МЦБС - це не привід поринути у світ гаджетів або бездумно блукати  мережею Інтернет. Це чудова можливість вчитися, пізнавати цікаве, вивчати досвід інших бібліотек в цей складний для всіх період. Бібліотечні працівники міста свою самоізоляцію намагаються  використовувати для підвищення фахового рівня. Частина працівників закінчила онлайн - курси "Бібліотека - відкритий публічний простір", "Медіаграмотність: практичні навички", "Цифрова безпека та комунікація в онлайні", навчання на онлайн-платформі "Дія. Цифрова освіта", взяли участь у вебінарі "Ефективні презентації" та ін. Як результат - отримані електронні сертифікати.

Більшість бібліотекарів  Стрийської МЦБС пройшли безкоштовний освітній онлайн курс "Бібліотека – відкритий публічний простір",  розроблений УБА. Курс розміщено на платформі "Відкритий університет Майдану"  (ВУМ). 

Курс складається з 5-ти основних тем:

1. Бібліотека як система: сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги; хто такий сервісний бібліотекар, навчання для бібліотекарів.

2. Бібліотека як простір: маленькі ідеї для великих змін, еко-бібліотека, стандарти та новий дизайн, приклади успішних дизайнерських рішень.

3. Бібліотека - доступ до інформації та знань: друковані та електронні видання; джерела для отримання якісних новин, освіти та розвитку, офіційної інформації; підтримка академічної доброчесності та інтелектуальне дозвілля.

4. Бібліотека - місце зустрічей: традиції та новації, що таке «третє місце» та як створити у ньому комфорт і затишок, як провести подію в бібліотеці, як залучити друзів та волонтерів.

5. Бібліотека - адвокація та комунікація: як комунікувати про себе світу (ключові повідомлення, ЗМІ та цифрові комунікації), що таке адвокаційна кампанія та як її проводити.

Викладачами курсу є  досвічені та визнані фахівці бібліотечної сфери: Оксана Бруй, Ірина Шевченко, Ярослава Сошинська, Оксана Бояринова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 592 | Додав: Iryna_Reshetar | Теги: самоосвіта, Карантин, сертифікати | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Пошук
Наші ресурси
Територія фахівця
Презентуємо ЦБС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0